blog

Volg het laatste nieuws

Wij vertellen u graag meer over:

Fysiotherapie bij een liesblessure

Een liesblessure komt veel voor en ontstaat vaak acuut bij sporters door bijvoorbeeld een verkeerde beweging. In de meeste gevallen treedt een liesblessure echter op als gevolg van overbelasting van de lies.

Een behandelplan op maat met echografie

Soms is het direct duidelijk hoe een fysiotherapeut u kan helpen. Bijvoorbeeld wanneer uw schouder uit de kom is geweest of wanneer u een operatie aan uw knie heeft gehad. Dan is het direct helder wat de oorzaak van de klachten is en hoe een fysio u hierbij kan helpen.

Fysiotherapeutische zorg bij een ischias

Een ischias is een zenuwpijn die onder andere kan ontstaan door het niet goed functioneren van gewrichten, verkeerd gebruik van spieren, kou of door een ontsteking van de zenuwwortel. Een ischias komt veel voor.

Fysiotherapie bij schouderklachten door overbelasting

Fysiotherapie bij schouderklachten door overbelastingIn dit artikel worden veelvoorkomende oorzaken van schouderklachten besproken. Daarnaast leggen we uit wat de fysiotherapeuten bij Fysio Flevoland kunnen betekenen bij het verminderen van de schouderklachten en het...

Manuele therapie bij klachten van de SI gewrichtjes

Het lichaam bestaat uit ongeveer 360 gewrichten. Een gewricht is de verbinding tussen twee of meer botten of structuren bestaande uit kraakbeen. De gewrichten zorgen ervoor dat er beweeglijkheid ontstaat in het lichaam.

Fysiotherapie bij een knie die op slot zit

Heeft u last van een knie die u soms plotseling niet meer volledig kan bewegen? Het kan dan zo zijn dat u last heeft van een slotknie. In dit artikel zal uitgelegd worden wat een slotknie exact is en hoe de fysiotherapeut u hierbij kan helpen.

Manuele therapie bij hardnekkige rugklachten

Rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen is deze oorzaak niet gelijk duidelijk aantoonbaar. De pijn in uw rug kan onder andere het gevolg zijn van overbelasting of slijtage van spieren, gewrichten, ligamenten of tussenwervelschijven.

Fysiotherapie bij een vastzittende nek

Een nek die vastzit kan heel vervelend zijn en kan u belemmeren in het dagelijks leven. Er zijn veel mensen die last hebben van hun nek. In 2019 hadden ruim twee miljoen Nederlanders nekklachten.

Fysiotherapie bij ademhalingsklachten

Ademhalen is een van de meest primaire functies van het lichaam. Door in te ademen kan de zuurstof opgenomen worden, die nodig is voor het uitvoeren van allerlei lichamelijke processen.

Fysiotherapie bij chronische nekpijn

Veel mensen krijgen op enig moment in hun leven te maken met nekpijn. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat in Nederland zeker twee miljoen mensen last hebben van rug- of nekklachten.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op en stel al uw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten