Fysiotherapie bij een liesblessure
Een liesblessure komt veel voor en ontstaat vaak acuut bij sporters door bijvoorbeeld een verkeerde beweging. In de meeste gevallen treedt een liesblessure echter op als gevolg van overbelasting van de lies. De blessure treedt dan sluimerend op en de pijn ontstaat geleidelijk. Een liesblessure kan veel pijn doen en u belemmeren in uw dagelijkse activiteiten. Bij Fysio Flevoland zouden we u kunnen helpen om de klachten te verminderen en de blessure misschien zelfs op te heffen.
In dit artikel kunt u lezen over het hebben van een liesblessure, de oorzaken en symptomen en leest u wat onze fysiotherapeuten voor u kunnen doen.
Wat is een liesblessure?
Mogelijke oorzaken van een liesblessure
Naast overbelasting van de liesspieren, kunnen er ook andere oorzaken zijn voor het krijgen van een liesblessure. Een liesblessure is namelijk een gecompliceerde blessure, omdat er in de liesstreek niet alleen spieren beschadigd kunnen raken. Ook kunnen pezen, zenuwen en aders overbelast, bekneld, ontstoken of beschadigd raken.
Symptomen van een liesblessure
Fysiotherapie bij een liesblessure
Fysiotherapie is geschikt voor iedereen die pijn heeft bij bewegen of klachten heeft aan gewrichten, spieren, zenuwen en pezen. Als gevolg van de lichamelijke klachten kunt u belemmerd worden in het bewegen. Met behulp van fysiotherapie kan dit probleem opgelost worden.
Persoonlijk behandelplan
Voorafgaand aan de behandeling vindt er een vraaggesprek plaats tussen u en de fysiotherapeut om de klachten te bespreken die u ervaart. Er wordt in het gesprek ook aandacht besteed aan een mogelijke sociaal-emotionele kant van uw klachten. U kunt hierbij persoonlijke vragen verwachten over aspecten uit uw dagelijks leven. Verder vindt er een lichamelijk onderzoek plaats.
Op basis van het gesprek en de onderzoeksresultaten zal er een diagnose worden vastgesteld. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarin het doel van de behandeling wordt besproken.
De behandeling
Het doel van de behandeling is het stabiliseren, verminderen en/of herstellen van de liesblessure en de gevolgen daarvan. Er wordt daarbij niet enkel gekeken naar de pijn in uw lies, maar er wordt ook gekeken naar factoren die een relatie hebben tot uw klachten en eventuele spanningsplekken in uw lichaam.
De fysiotherapeut onderzoekt de onderliggende oorzaak van uw liesblessure. Dit kan een verminderde mobiliteit, spierkracht of stabiliteit zijn. De stabiliteit is het vermogen om bewegingen te controleren. De behandeling bestaat meestal uit rek- en balansoefeningen.
Wij helpen u graag
Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan nu contact met ons op en stel al uw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten