Handtherapie

Handtherapie

De hand en pols zijn ingewikkelde gewrichten. Aandoeningen in het gewricht van de hand, ook kleine, kunnen al snel een belemmering opleveren in het dagelijks leven.

Een goede behandeling ervan (d.m.v. handtherapie) is daarom belangrijk. Bij die behandeling wordt vaak de hulp van een handtherapeut ingeroepen.

Wat doet een handtherapeut?

Handtherapie richt zich op de revalidatie van mensen met een probleem aan de hand en/of arm. Een handtherapeut is een fysiotherapeut, die voor de behandeling van klachten aan de hand en arm speciale scholing heeft gehad.

Een handtherapeut helpt u vooral met het doen van gerichte oefeningen, die uw hand of arm weer soepel en sterk maken. Daarnaast richt de handtherapeut zich ook op het geven van aanpassingen, zodat u met uw (tijdelijke) beperking zo optimaal mogelijk kunt functioneren. Ook maakt de handtherapeut spalken, die de functie van de hand kunnen ondersteunen.

Omdat een deel van de spieren van de hand hun oorsprong hebben in de onderarm en omdat de zenuwen die de hand besturen door de gehele arm lopen, houdt een handtherapeut zich niet alleen met de hand bezig, maar de gehele arm behoort tot zijn werkgebied.

Dankzij gerichte aanpak en de specifieke kennis in de praktijk krijgt u, op basis van de laatste inzichten, een optimale behandeling en begeleiding, waardoor de hersteltijd niet langer is dan nodig.


  Voor wie?

  Met de volgende aandoeningen kunt u terecht bij de handtherapeut:

  Blessures of letsel van pols, hand of vinger. Bijvoorbeeld een breuk, een gewricht dat uit de kom is geweest, een afgescheurde pees.
  Overbelastingsklachten en CANS (vroeger werd dit RSI genoemd). Zoals peesontstekingen/peesschede-ontstekingen (bijvoorbeeld een tenniselleboog, M. Quervain, trigger finger) en zenuwbeklemmingen (bijvoorbeeld carpaal tunnel syndroom).
  Gewrichtsslijtage en gewrichtsontsteking (artrose, reuma) in het gebied van de hand.
  Onbegrepen chronische polsklachten.
  Chronisch Regionaal Pijnsyndroom (vroeger noemden we dit een posttraumatische dystrofie).
  Revalidatie na een operatie in het gebied van de hand. Bijvoorbeeld na een operatie ter behandeling van een carpaal tunnel syndroom, de ziekte van Dupuytren of na een ongeval.

  Onze tevreden bezoekers

  "Ik kon snel terecht. Vakkundig werd er naar mijn klacht gekeken, samen kwamen we tot een goede behandeling.
  "
  "Persoonlijk en ook professioneel ben ik geholpen. Door de juiste handelingen was ik snel van mijn klachten af.
  "
  "Al langere tijd liep ik met mijn klacht. Met goede tips and tricks en behandeling van de fysiotherapeut waren deze al heel snel een stuk minder!"

  Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

  Neem dan nu contact met ons op en stel al uw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten